Blog: september 2020

Lions en Leo’s van districtB,

Wij zijn 2,5 maanden actief in het nieuwe Lionsjaar. Corona blijft ons helaas beroeren. Maar de Lions en Leo’s laten zich niet doen en tonen zich van hun beste kant. Dat kon ik ervaren uit eerste hand.

Ik heb als gouverneur een eerste formele kernkabinetszoomvergadering (wat een woord) gehad, er heeft een eerste kabinetsvergadering plaatsgegrepen - weliswaar eveneens een zoomgebeuren - en ik ben begonnen met clubbezoeken. LC Aarschot, LC Zenne&Zoniën, LC Sint-Truiden, LC Klein-Brabant en LC Kasteel van Gaasbeek waren reeds aan de beurt. Stuk voor stuk sterke clubs met mooie, pakkende en aparte verhalen. In Aarschot had ik de morele plicht om er als clublid mijn eerste bezoek te vereeuwigen. Ik werd er ontvangen als primus inter pares. In Zenne&Zoniën werd ik ingeleid in de hogere wiskunde van het vastgoed, in de aanpak rond continuïteit en leerde ik de zonewerking goed kennen. In Sint-Truiden was de topic of the day dan weer ICT en toekomstvisie, in Puurs (Klein-Brabant) werd ik van mijn sokken geblazen door een dynamische club die het jaar begon met het opstellen van coronaprincipes en een coronacomité – il faut le faire. Tot slot in Gaasbeek werd ik ondergedompeld in een gezellige sfeer rond de kerktoren met gedreven clubleden die nog niet aan het einde van hun proefstuk zijn. Ik had er de eer en het genoegen in naam van het kernkabinet van IPDG Marcel een Melvin Jones uit te reiken aan Jean-Philippe Derauw, de bezieler van de 3D maquette van het Kasteel Van Gaasbeek ‘leesbaar’ in braille.

Ik mocht in elke club getuigen van de vele projecten en initiatieven die worden opgezet en uitgevoerd.  Geloof me, ik krijg er een goed gevoel bij.

Ik heb ook de startdag van de Leo’s meegemaakt in Antwerpen. De passie en drive spat van de presentaties met districts- en nationale thema’s om u tegen te zeggen rond milieu en kinderkanker. Mooi om horen.

Ik heb een bestuurswissel met cultuur meegemaakt in Mol en was er mystery guest. Ik heb er mij dus moeten blootgeven. Het was een mooi initiatief van gewestvoorzitter Annelies van Mol Atomiq waarbij de combinatie cultuur, vriendschap, samenzijn, en bestuurswissel vlot in mekaar opgingen.

We hebben een tweetal gouverneursraden achter de rug, we gaan door met de brillenactie, de Beyruth fundraising, de LCIF-donaties, de verschillende clubacties, met heel wat coronaproof online initiatieven.

Natuurlijk is het geen business as usual. Maar dat hoeft geen probleem te zijn want Lions zijn inventief en leren van elkaar. Samen met de gewest- en zonevoorzitters wordt er een ‘lay of the land’ gemaakt van mogelijke clubactiviteiten in een coronacontext. De klemtoon ligt hierbij op de dynamiek van de clubwerking. Het resultaat van deze oefening zal eerstdaags worden gedeeld met alle clubs.

Niet alles is rozengeur en maneschijn zoals we weten. Maar waar een wil is, is een weg. En Lions willen en dus is er een weg.

Lions en Leo’s maken het verschil via de power of WE SERVE.

Gegroet en tot de volgende blog,

Marc