Muziekwedstrijd

Oorsprong

Lions International hecht veel belang aan materiële hulp en begeleiding van de jeugd.De Europese Lions Clubs hebben dat uitgebreid met culturele begeleiding, met ondermeer de Lions European Musical Competition.Tijdens het Europa Forum in Göteborg in 1988 werd beslist een Europese Muziekwedstrijd te organiseren. De eerste Europese Muziekwedstrijd heeft plaatsgehad tijdens het Europa Forum in Istanboel in  1991.Het Multiple District 112 Belgium nam voor de eerste maal deel aan de wedstrijd tijdens het Europaforum 1998 in Boedapest.

Lions European Musical Competition
wordt dit jaar uitzonderlijk


M U S I C A L I O N S - Young Talents Competition
18 april 2021
Marimba - Vibrafoon


Aangezien het Europa Forum met de Europese muziekwedstrijd Lions European Musical Competition in oktober 2020 niet doorgaat maar verschoven is naar oktober 2021 en onze nationale kandidaat voor deze wedstrijd reeds gekozen werd organiseren we dit jaar een buitengewone wedstrijd met een aparte instrumentenkeuze.Bovendien is de moeilijkheidsgraad van de repertoriumwerken enigszins verlaagd zodat er meer muzikanten kunnen deelnemen.

Selectie en finale in het CC Het Spoor, Eilandstraat 6 te Harelbeke op zondag 18 april 2021.
De selectie van 9.30 uur tot 17.30 uur is gratis toegankelijk. De finale, om 19.30 uur gevolgd dooreen optreden en een receptie, kost 15 euro.Wij nodigen elke club uit op zoek te gaan naar mogelijke kandidaten voor deelname aan dezewedstrijd.

Bij vragen contacteer de districtsverantwoordelijke Jan De Maeyer.

Alle nodige informatie kan je vinden via volgende links: