Het programma SightFirst II heeft van 2005 tot en met 2008 meer dan 200 miljoen US Dollar opgebracht op wereldniveau.

Hierin zijn 1.440.561 euro vanwege de Belgische Lions inbegrepen.

De volledige opbrengst wordt gebruikt voor het behandelen van rivierblindheid, glaucome, research en behandeling van oogziekten.

SightFirst

In 1925 ter gelegenheid van de Internationale Conventie in Cedar Point (Ohio, USA) heeft Helen Keller de Lions gevraagd om de “Ridders van de blinden in de kruistocht tegen de duisternis” te worden. (Toespraak van Helen Keller - Engels)

Vandaag, worden de Lions wereldwijd erkend voor hun diensten aan blinden en slechtzienden.

Lions tonen hun engagement voor het behoud van het zicht door de recyclering van brillenglazen, het deelnemen aan acties voor het behoud van het zicht, de verbetering van de oftalmologische verzorging voor honderdduizenden volwassenen en kinderen.

Dankzij de ambitieuze campagne SightFirst, hebben de Lions aan veel mensen het zicht teruggegeven door miljoenen cataract-operaties uit te voeren.

Om dit buitengewone werk verder te zetten hebben Lions de campagne SightFirst II opgezet met als doel het verzamelen van ten minste US$ 150 miljoen.

De fondswerving begon in 2005 en liep tot 2008.

Het definitieve resultaat van de campagne was meer dan US$ 200 miljoen (zie foto).

Programma's voor SightFirst

In 1990 heeft Lions Clubs International SightFirst gelanceerd, een wereldwijd initiatief van 211 miljoen US dollar. Dat was gericht op de bestrijding van de belangrijkste oorzaken van vermijdbare en omkeerbare blindheid. Dit programma maakt het mogelijk om vrijwilligers, deskundigen op het gebied van de preventie van blindheid, organisaties en overheden bij te staan.

De ongeveer 896 SightFirst-subsidies hebben geleid tot:

De ondersteuning van andere activiteiten die verband houden met SightFirst.